Vragen? 076 - 525 88 72

Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch

Waarom de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB FJ)?

De vraag naar goede adviseurs is enorm, omdat familiebedrijven een overnamegolf staat te wachten. Een kansrijke markt dus!

Bedrijfsopvolging is een complex vakgebied, o.a. door de raakvlakken met andere onderdelen van de financiële dienstverlening. De specialistische kennis die u tijdens deze opleiding opdoet, is een waardevolle toevoeging voor uw klanten en een aanvulling op de kennis van uw collega-adviseurs.

 

Voor wie bedoeld

U bent fusie- en overnamespecialist, bedrijvenadviseur, relatiebeheerder, financieel (bedrijfs)adviseur, accountant, financieel planner of belastingadviseur bij een financiële instelling, en u houdt u bezig met bedrijfsopvolgingadviezen. U wilt voor uw klant meer dan een gemiddeld adviseur zijn.

 

Het programma

Tijdens de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch

(RAB® FJ) worden de volgende onderwerpen behandeld: 

+ Juridische en economische aspecten van personenvennootschappen
+ Juridische en economische aspecten van kapitalenvennootschappen
+ Waardebepaling
+ Opvolging en fiscaliteit inkomstenbelasting (IB)
+ Opvolging en fiscaliteit directeur-grootaandeelhouder (dga)
+ Overlijden en opvolging
+ Financieringsaspecten
+ Renteaftrekbeperking in de vennootschapsbelasting
+ Integratie- en examentraining

 

Methodiek

Thuis bestudeert u de leerstof. Tijdens de bijeenkomsten wordt die besproken aan de hand van de praktijk van de deelnemers. Er worden verbanden gelegd tussen de kennisgebieden van bedrijfsopvolging en u hebt de tijd om vragen te stellen en te discussiëren met docenten en collega’s. De opleiding sluit u af met een examen: een praktijkgerichte casus. U schrijft een advies dat u later presenteert aan de examencommissie.

 

Het resultaat

Na het volgen van de opleiding RAB® FJ kunt u het complete traject van bedrijfsopvolging voor uw klant begeleiden en gedeeltelijk zelf uitvoeren. U kunt dan denken aan:
+ Een inventariserend gesprek voeren over doelstellingen, planning en
   toekomstverwachtingen;
+ Structuur aanbrengen in waarderings- en financieringsmogelijkheden;
+ Een financieel goed geregelde toekomst voor uw klant organiseren.

Daarnaast ontvangt u PE-punten voor het RB-register en het NBA-register.

 

Het diploma

Na een succesvolle afronding van deze opleiding ontvangt u het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch van Avans Hogeschool B.V. Daarnaast mag u de titel Registeradviseur bedrijfsopvolging fiscaal en juridisch voeren en kunt u toetreden tot het RAB-register.

Verder ontwikkelen

Als u deze opleiding heeft afgerond, kunt u doorstromen naar de kopstudie Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB® BV) en/of Register Adviseur Bedrijfsopvolging Corporate Recovery (RAB® CR.

 

Tijdsinvestering

De opleiding duurt 8 maanden en bestaat uit 22 dagdelen, verdeeld over 11 bijeenkomsten. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 10 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.


Datum en locatie

De actuele startdata kunt u hier terugvinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance instituut van Avans+, verzorgt de RAB FJ -opleiding. Voor vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met Herman Derks MBA op het telefoonnummer 076-525 88 75 of per e-mail: info@instituutscire.nl.