Vragen? 076 - 525 88 72

Fiscaal Adviseur

Waarom Fiscaal Adviseur

Belastingzaken zijn complex. Als Fiscaal Adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van uw cliënt. Deze modulaire en praktijkgerichte opleiding Fiscaal Adviseur helpt u hierbij. De opleiding Fiscaal Adviseur wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Alle docenten zijn werkzaam in de belastingpraktijk. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag u de beschermde titel Fiscaal Adviseur (FA) voeren.

Voor wie bedoeld 

De opleiding Fiscaal Adviseur is opgezet voor mensen die in hun beroep veel met belastingen te maken hebben, zoals medewerkers van belangadviesbureaus, accountantsmaatschappen en administratiekantoren. Maar ook beginnende zelfstandige belastingconsultenten of ondernemers en financieel deskundigen van bedrijven.

Het programma 

De opleiding bestaat uit 7 modules. Iedere module wordt afgesloten met een examen. Samen geven zij recht op het einddiploma Fiscaal Adviseur en de beschermde titel FA. Door de modulaire opbouw kunt u bij de aanvang van iedere nieuwe module tussentijds instromen. De zeven modules zijn als volgt:

+      + Inkomstenbelasting (niet winst) en winst uit aanmerkelijk belang

+      +  Inkomstenbelasting (winst uit onderneming)

+      + Loonbelasting

+      + Vennootschapsbelasting, dividendenbelasting en internationaal belastingrecht

+      + Omzetbelasting

+      + Formeel belastingrecht

+      + Erf- en schenkbelasting en belastingen en rechtsverkeer

 

Methodiek

U leert aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leert u wetteksten interpreteren. U en mededeelnemers brengen zelf cases uit de praktijk in. U sluit de modules af met een landelijk georganiseerd schriftelijk examen. Het FSDC organiseert voor ieder examen een examentraining (deelname is facultatief).

Het resultaat

Na de opleiding Fiscaal adviseur bent u belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. U bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen, zoals de jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loon- en omzetbelasting.

Het diploma

Als u voor een examen slaagt ontvangt u een certificaat. Deze certificaten blijven 3 jaar geldig. Heeft u de opleiding Fiscaal Adviseur in zijn totaliteit afgerond? Dan ontvangt u het diploma Fiscaal Adviseur van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). U mag uzelf dan Fiscaal Adviseur (FA) noemen. Dit is een beschermde titel, ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau. Voor accountants levert deze opleiding PE-uren op.

Tijdsinvestering

De opleiding Fiscaal adviseur duurt 10 maanden en bestaat uit 26 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. Naast deze bijeenkomsten bent u ongeveer 8 uur per week kwijt aan zelfstudie. De examens vinden op maandag of dinsdag plaats in Utrecht. De facultatieve examentrainingen van het FSDC zijn op zaterdag in Utrecht.

 

Startdatum en locatie

De actuele startdatum en locatie kun u hier terugvinden.

 

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Fiscaal Adviseur. Voor vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met Aldert Verlinde op telefoonnummer 076 – 525 83 05 of per e-mail: info@instituutscire.nl.