Vragen? 076 - 525 88 72

Veelgestelde vragen

Vraag 1:
Kan ik zonder het volgen van de RAB opleiding toegelaten worden tot het register.
Antwoord:
Nee, dit is niet mogelijk.

Vraag 2:
Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord:
Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van bedrijfsopvolging. Indien men niet meer in de beroepspraktijk werkzaam is of geen enkele educatie op het gebied van bedrijfsopvolging volgt, wordt met uit het register verwijderd. Er wordt van alle leden geregistreerd in dit register geacht dat zij jaarlijks 6 college- uren op het gebied van bedrijfsopvolging of bedrijfsovername volgen. De keuze van de onderwijsinstelling waarbij dit wordt gedaan, is geheel vrij. Wanneer men zich niet aan het PE reglement houdt, zal men uit het register worden verwijderd.

Vraag 3:
Welke opleiding hebben moet ik hebben gevolgd om de titel RAB te mogen voeren?
Antwoord:
Om de RAB titel te mogen voeren dient u de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB FJ) met een goed gevolg te hebben afgerond.

Vraag 4:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch dient u over praktijkervaring te beschikken van het adviseren van de ondernemer DGA. De opleiding is op post HBO/ Master niveau en vergt dus veel kennis en ervaring.

Vraag 5:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Performance Verbetering?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Performance Verbetering dient u over ervaring te beschikken met het aan- en verkopen van bedrijven. De opleiding is op post HBO/ Master niveau en vergt dus veel kennis en ervaring.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.